Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5. Minták

 

Kedves Pergások!

 

Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy szabad mintákkal segítsem a kezdőket, haladókat, és a már-már művészi szinten pergázókat.

A minták egy az egyben lemásolhatók, - vagy szabadon felhasználhatók más-más területen. Akár részleteik felhasználása is szóba jöhet egy új kép alkotásához. De, ötleteket is meríthetünk belőlük.

 

Jó tanács!!

 

Azoknál a mintáknál, ahol feltüntették a kép tervezője nevét, ráadásul még copyright (© is van rajta, azok hiába jelentek meg nyilvánosan egy magazinban vagy könyvben, - tényleg szabadon felhasználhatók, de! - nem kereskedelmi, csak magán jellegű célokra!!

Kereskedelemben (vagyis pénzszerzés) esetén, az alkotó engedélye is kell. Ez akár lehet ingyenes is, és lehet költséges is. Néha elég, ha csak tudnak róla. Ez alku kérdése.

Ilyen hobbi jellegű oldalakon, mint ez is - ha, megmutatjuk egymásnak az alkotásainkat, ... ez nem kereskedés. Ez magánjellegű időtöltés, passzió, kézimunka. Nyilván nem is kérik számon tőlünk a származási helyet, hiszen akkor miért  jelentették meg nyilvános magazinokban, könyvekben?

De, bizonyára jólesne az alkotóknak, ha, olvashatnák a nevüket valahol. Pl., csak egy ilyen kis jelzésben: XY mintája után ... Ez számukra felérne egy köszönettel és egy elismeréssel.

Fő, az udvariasság és a becsületesség.

 

Néhány képes segítség:

https://www.youtube.com/watch?v=xVFC-JKyIG4

https://get.google.com/albumarchive/106466469528391389472/album/AF1QipOdaYJXFuBNuWX4PeUwadKX7RZbWtaYCyCbZF0d

 

...